Written by Joke & Marianne

10 Dingen die sterke vrouwen anders doen

Een sterke vrouw is een vrouw die weet wat ze wil en hoe ze dat kan bereiken. Een sterke vrouw staat vol in het leven en geniet ervan. Vaak wordt een sterke vrouw verward met een dominante vrouw. Maar in tegenstelling tot een sterke vrouw, probeert een dominante vrouw koste wat kost haar zin te krijgen. Vooral ten koste van anderen. Ook zijn dominante vrouwen vaak eigenlijk erg ongelukkig en eenzaam. Wat maakt een sterke vrouw dan anders, vraag je nu wellicht af. Hieronder lees je de 10 dingen die zij anders doet.

 • Ze heeft zelfliefde
  Een sterke vrouw houdt van zichzelf en zorgt goed voor zichzelf. Dit is de basis van een goed zelfbeeld en op een gezonde manier in het leven te staan.
 • Ze klaagt niet
  Een sterke vrouw klaagt niet en moppert niet. Klagen en mopperen vreten energie en kosten tijd. En sterke vrouw gebruik beide graag efficiënt. Aan dingen die haar vooruit helpen en niet aan dingen die haar juist gevangen houden. Klagen maakt je slachtoffer van de situatie. Een sterkte vrouw kiest ervoor om overwinnaar te zijn.
 • Ze is niet bang om alleen te zijn
  Een sterke vrouw houdt van goed gezelschap, maar redt zich ook prima alleen. Ze weet wat ze wil en hoe ze dit kan bereiken. Ze vindt het fijn om gesteund te worden maar heeft niemand nodig om haar handje vast te houden.
 • Ze is open minded
  Een sterke vrouw is leergierig en staat open voor nieuwe dingen. Ze ontplooit zich graag. Ze waardeert de inbreng van anderen en zit niet halsstarrig vast in oude gewoontes. ‘Zonder groei blijf je stilstaan en stilstand is achteruitgang,’ is haar motto.
 • Ze houdt wel van een uitdaging
  Een sterke vrouw kiest vaak een uitdagende baan. Die houdt haar scherp en alert. Geen dag is hetzelfde. Dat ze niet weet of iets gaat lukken of niet maakt haar juist enthousiaster en vastberadener.
 • Ze helpt graag anderen
  Een sterke vrouw helpt graag anderen ook te groeien en te ontplooien. Ze omringt zich graag met gelijkgestemde geesten. 
 • Ze durft risico’s te nemen
  Een sterke vrouw blijft niet in haar comfortzone zitten. Ze durft dingen te ondernemen en kansen te pakken. Ook als er risico’s aan verbonden zijn en dingen anders uit kunnen pakken dan ze verzag.
 • Ze geniet van het leven
  Ook al is ze druk, ze vergeet niet stil te staan bij de mooie dingen van het leven en te genieten van wat ze heeft. De zon die schijnt, de natuur, een goede zakendeal, familie en vrienden.
 • Ze durft nee te zeggen
  Een sterke vrouw is niet bang om nee te zeggen. Bang zijn om nee te zeggen komt voort uit de angst om afgewezen en niet meer aardig gevonden te worden. Omdat ze weet wie ze is, zelfliefde heeft en weet wat ze kan, heeft ze geen angst voor afwijzing.
 • Ze neemt voldoende rust
  Een sterke vrouw kent haar grenzen en is geen workaholic. Ze houdt van balans in haar leven. Ze neemt daarom voldoende rust.

Ben je zelf een sterke vrouw? Wat spreekt jou aan in een sterke vrouw?

 

Giovanna Jansen is schrijver, redacteur, columnist, blogger,  amateurfotograaf en ondernemer. Ze prikkelt haar geest graag door het lezen van goede boeken. Met haar lichaam doet ze dat graag door fanatiek te wielrennen of hard te lopen. Verder houdt ze ook van fotograferen, reizen, creatief bezig zijn, koken & bakken en van het leven te genieten samen met haar man. www.overschrijvengesproken.nl

SHE factory biedt gastbloggers een podium. Wil jij ook andere vrouwelijke ondernemers inspireren, motiveren of informeren? Schrijf jij een blog voor op onze website, Facebookpagina en groep? Mail naar info@shefactory.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *